Navigácia

  • Ochrana života a zdravia 2023/2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Ochrana života a zdravia 2023/2024.

    Nový školský rok sme privítali cvičením Ochrana života a zdravia. Žiaci sa opäť učili ako podať pomocnú ruku a ako predísť úrazu. Vo štvrtok 28.09. 2023 prebehla teoretická príprava. Žiaci sa v triedach zúčastnili prednášok z prvej pomoci, z pohybu a pobytu v prírode, riešenia mimoriadnych situácií, dopravnej výchovy a slušného a bezpečného správanie. Žiaci získali nové zaujímavé informácie a taktiež si aj čo to zopakovali. V piatok 29.09.2023 prebehla praktická časť OŽZ a žiaci si vyskúšali svoje teoretické znalosti v praxi. Pre mnohých to bolo jednoduché no našli sa aj takí pre ktorých to bolo náročné. Dúfame, že získané vedomosti a zručnosti im budú prínosnými do života.

  • Voľby do Rady školy

    Ustanovenie  Rady  školy

                Riaditeľ školy  v zmysle § 24 ods. 16, § 25 ods.1 zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe  v školstve a školskej samospráve v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 1 ods. 3 vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení v znení neskorších predpisov vypisuje voľby do Rady školy z radov pedagogických,  nepedagogických zamestnancov a rodičov žiakov školy.

     

    Termín voľby -  pedagogickí zamestnanci -  26.09. 2023 /14.00 – 14.30 hod. – zborovňa  ŽS, MŠ/     

    -    jeden zástupca pedagogických zamestnancov ZŠ, zvolený vo voľbách zamestnancami ZŠ,

    -    jeden zástupca pedagogických zamestnancov MŠ, zvolený vo voľbách zamestnancami MŠ,

    -    na kandidátke, ktorá obsahuje mená pedagogických  zamestnancov, každý  označí jedného zástupcu do rady školy

    -    o 14.30 hod. -  zverejnenie kandidátov do RaŠ volebnou komisiou /ZŠ ,MŠ/

        

     

    Termín  voľby  -  nepedagogickí  zamestnanci -  26.09. 2023 /14.00 – 14.30 hod. –IKT  učebňa  ŽS/    

     -   jeden zástupca nepedagogických zamestnancov školy, zvolený vo voľbách ostatnými zamestnancami školy,

    -    na kandidátke, ktorá obsahuje mená nepedagogických zamestnancov, každý označí jedného zástupcu do rady školy

    -     o 14.30 hod. – zverejnenie kandidáta do RaŠ volebnou komisiou

     

    Termín voľby  -  rodičia žiakov školy  25.09. 2023  /13.00 - 14.00 hod. – priestory ZŠ, MŠ/

    • traja zástupcovia rodičov žiakov základnej školy, ktorí nie sú zamestnancami školy alebo  školského zariadenia, zvolení vo voľbách rodičmi žiakov základnej školy,
    • jeden zástupca rodičov žiakov materskej školy, ktorý nie je zamestnancom školy alebo   školského zariadenia, zvolený vo voľbách rodičmi žiakov materskej školy
    • voľby sa uskutočnia počas rodičovského združenia                         
    • voľby z radov rodičov budú v réžii RZ a rodičmi stanovenej volebnej komisie
    •  

    Kandidáta do rady školy za pedagogických zamestnancov školy, ostatných zamestnancov školy a rodičov žiakov školy môže po jeho písomnom súhlase navrhnúť ktorýkoľvek z oprávnených voličov riaditeľovi školy do termínu konania volieb.                             

    Vyhlásenie o voľbách do rady školy dňa  20.09. 2023

     

  • Začiatok školského roka 2023/2024

    Nový školský rok 2023/2024 sa začal 01.09.2023 a vyučovanie za začalo 04.09.2023.

  • Koniec školského roka 2022/2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Koniec školského roka 2022/2023.

    Nadišiel čas rozlúčiť sa so školským rokom 2022/2023 a zároveň s našimi deviatakmi, ktorí si pre nás pripravili pár milých slov a pieseň, ktorú zaspievali v sprievode pána farára. Nakoniec nám preukázali ich zrelosť a dôstojne sa so školou rozlúčili. Pán riaditeľ odovzdal diplomy oceneným žiakom za výborný prospech, slušné správanie, vzornú dochádzku a reprezentovanie školy. Veľká vďaka patrí všetkým zamestnancom školy za výborne odvedenú prácu za uplynulý školský rok. Rodičom ďakujeme za ich pozitívny prístup a žiakom prajeme krásne prázdniny.

  • Divadelné predstavenie Múdry Maťko a blázni

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie Múdry Maťko a blázni .

    Žiaci našej školy nacvičili krásnu divadelnú hru s názvom Múdry Maťko a blázni pod vedením Mgr. D. Fodorovej. Predstavenie bolo zaujímavé a zábavné. Žiaci predviedli ich talent a všetkých nás pobavili humorným vystúpením.

  • Florbalová pohoda

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Florbalová pohoda.

    Na záver roka sa tím florbalistov rozhodol spoločne sa rozlúčiť počas noci strávenej v škole a poslednýkrát v tomto roku si zahrať zápas. Hráči si celý večer užili a navždy ostane v ich spomienkach.

  • Ochrana života a zdravia 2022/2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Ochrana života a zdravia 2022/2023.

    Život je to najcennejšie, čo máme, a preto sa oň musíme starať. Naším cieľom bolo naučiť žiakov ako postupovať, ak dôjde k ohrozeniu života. Pripravili sme si pre nich aktivity na témy: zdravotná príprava, dopravná výchova, pohyb a pobyt v prírode, výchova k bezpečnému správaniu, riešenie mimoriadnych situácii. Žiaci sa zabavili a naučili poskytovať prvú pomoc, orientovať sa v prírode, identifikovať dopravné značenie a dodržiavať pravidlá cestnej premávky, naučili sa, aké látky sú nebezpečné a ako postupovať, ak dôjde k styku s nebezpečnými kvapalinami. Žiaci získali vedomosti o správnom zakladaní ohňa a jeho hasenia.

  • Teambuilding

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Teambuilding .

    Zamestnanci školy sa zúčastnili spoločného výletu do Zoo v Nyíregyhaza za účelom utužovania kolektívu.

  • Škola v prírode

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode .

    V týždni 12.06. do 16.06. sa štvrtáci a tretiaci zúčastnili školy v prírode. Každý deň sme mali zaujímavý program. Navštívili sme horských záchranárov, Bystriansku jaskyňu, Lesnícky skanzen Vydrovo, na ktorú sme vyviezli Čiernohronskou železničkou, Náučný chodník Tále. Mali sme pripravené zaujímavé aktivity a pracovné listy. Na záver pobytu sme si spoločne zatancovali na spoločnej diskotéke. Žiaci si celý pobyt užili a dorazili domov plní krásnych zážitkov.

  • Motýliky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Motýliky .

    Zážitok vidieť! Hoci v prírode bežný jav, no pre nás nezvyčajný. V predmetoch prvouka a biológia sa vzdelávame aj v téme živočíchy. Preto sme sa rozhodli žiakom priblížiť nepredstaviteľný cyklus vývoja motýľa. Objednali sme húsenice, ktoré sa po čase zakuklili a následne z nich vyleteli motýle. Pestrofarebné motýle sme spoločne vypustili do prírody. Pre žiakov bol zaujímavý a poučný zážitok vidieť premeny motýľa.

  • Lililand

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lililand.

    Žiaci prvého ročníka sa dňa 12.06. pod vedením pani učiteliek Mgr. K. Csúrovej a Mgr. B. Bartovej sa zúčastnili výletu do detského zábavného centra Lililand v Rimavskej Sobote. Bol to skvelý výlet deň plný zážitkov a zábavy. Žiaci sa príjemne zabavili, unavili a s peknými zážitkami sme sa vrátili domov.

  • Zveropark

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zveropark.

    Hurá výlet! Končene sme boli na výlete. Rozhodli sme sa ísť navštíviť zvieratká vo Zveroparku v Žarnovici. Hoci nám počasie nevyšlo všetkým sa výlet páčil a mali sme mnoho krásnych zážitkov.

  • MDD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD.

    Na deň detí sme si pre našich žiakov pripravili Jarmok radosti, v ktorom si žiaci za získané žetóny nakúpili čo chceli. V ponuke boli sladkosti, džús, nanuky, sponky, hračky, gumičky, náramky, retiazky a mnoho iného. Žiaci získavali žetóny v súťažiach na rôznych stanovištiach ako napríklad hod loptičkou, slalom s loptičkou, fúkanie rybičiek, rybolov, prekážková dráha, skákanie vo vreci, a pod. Žiaci si deň užili a získali krásne darčeky podľa ich vlastného výberu.

  • Vetvička 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vetvička 2023.

    Po náročnom školskom roku sme sa rozhodli navštíviť les a nadýchať sa čerstvého vzduchu. Vo Zvernici Teplý Vrch na nás čakali poľovníci a lesníci, ktorí si pre nás pripravili rôzne aktivity, počas ktorých sme sa naučili nové zaujímavé informácie. Učili sme sa o zvieratkách, o rastlinách, drevinách, o ťažbe dreva. Lesníci nám predstavili svojich verných priateľov a pomocníkov, psíkov. Žiaci mali možnosť všetkými zmyslami spoznať les a ochutnať výsledný produkt včiel - med. Bol to pre nás všetkých krásny deň plný skvelých zážitkov.

  • Dejepis inak

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Dejepis inak.

    23.mája sa žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili literárno-dejepisnej exkurzie v Gemersko-malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote. V rámci výstavy, ktorá bola venovaná obdobiu slovenského národného obrodenia, revolučným udalostiam v rokoch 1848-1849, memorandovým a matičným rokom, si tak mohli overiť i doplniť svoje vedomosti. Okrem toho si prezreli aj ďalšie stále expozície, venované histórii vzniku múzea či etnológii. Dozvedeli sme sa aj o možnosti absolvovania niektorých vyučovacích hodín v priestoroch múzea i s odbornou prednáškou, čo by sme v budúcnosti radi využili. Radi by sme sa tiež poďakovali PhDr. Elene Lindisovej, múzejnej pedagogičke a lektorke, za vyčerpávajúci odborný výklad. Tešíme sa na ďalšie kultúrno-vzdelávacie podujatia!

  • OZNAM PRE RODIČOV

    Oznam pre rodičov žiakov štvrtého ročníka.

    V prípade záujmu rodičov žiakov štvrtých ročníkov o štúdium na gymnáziách     s osemročným vzdelávacím programom je nutné, aby túto skutočnosť neodkladne oznámili vedeniu základnej  školy   do 07. 06. 2023.

    Telef. číslo: 047/5696115

    Školský poradca: Mgr. Ľuba Tomanová

  • LETNÝ DENNÝ TÁBOR 2023

    LETNYTÁBOR  od 03.07.2023 do 07.07.2023

  • ZOZNAM VECÍ DO ŠKOLY V PRÍRODE

    SKOLA V PRIRODE  od 12.06.2023 do 16.06.2023

  • Vyčistime si planétu, vyčistime si obec

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyčistime si planétu, vyčistime si obec .

    Prišiel krásny slnečný deň a žiaci našej školy zorganizovali jarné upratovanie okolia našej školy. Vyčistili sme nie len okolie ale aj našu obec, breh vodnej nádrže Teplý Vrch a neďalekú Malú Oboru. Potešilo nás, že odpadu bolo o trochu menej ako po iné roky. Snáď si už návštevníci lesa a rybári začnú uvedomovať dôležitosť životného prostredia.

  • Prevencia požiaru

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Prevencia požiaru.

    Do našej školy zavítali hasiči. Prišli nám porozprávať o prevencii požiaru. Mali pripravenú zaujímavú prezentáciu, a krásne pracovné listy. Doniesli aj ochranné obleky, ktoré pri práci využívajú a všetci sme si ich mohli vyskúšať. Naučili sme sa veľa o prevencii požiaru. Bol to pre nás krásny zážitok a hasičom sme vďačný za ich návštevu.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Pavla Emanuela Dobšinského Teplý Vrch
    980 23 Teplý Vrch 57
  • +421 x 0475696115
    Materská škola 047 56 96 244
    Jedáleň 047 56 96 207

Fotogaléria