Navigácia

  • ZOZNAM VECÍ DO ŠKOLY V PRÍRODE

    SKOLA V PRIRODE  od 12.06.2023 do 16.06.2023

  • Vyčistime si planétu, vyčistime si obec

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyčistime si planétu, vyčistime si obec .

    Prišiel krásny slnečný deň a žiaci našej školy zorganizovali jarné upratovanie okolia našej školy. Vyčistili sme nie len okolie ale aj našu obec, breh vodnej nádrže Teplý Vrch a neďalekú Malú Oboru. Potešilo nás, že odpadu bolo o trochu menej ako po iné roky. Snáď si už návštevníci lesa a rybári začnú uvedomovať dôležitosť životného prostredia.

  • Prevencia požiaru

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Prevencia požiaru.

    Do našej školy zavítali hasiči. Prišli nám porozprávať o prevencii požiaru. Mali pripravenú zaujímavú prezentáciu, a krásne pracovné listy. Doniesli aj ochranné obleky, ktoré pri práci využívajú a všetci sme si ich mohli vyskúšať. Naučili sme sa veľa o prevencii požiaru. Bol to pre nás krásny zážitok a hasičom sme vďačný za ich návštevu.

  • Dobšinského rozprávková noc

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Dobšinského rozprávková noc .

    "Rozprávka má významné miesto v pamäti každého národa" ako Pavol Dobšinský. A práve rozprávka je tá, ktorá nás ako národ zachránila a pomohla nám v ťažkých obdobiach minulosti zachovať si svoju reč a národnú identitu. Pri príležitosti narodenia P. E. Dobšinského sme opäť pripravovali pod vedením Mgr. K. Cipárovej, Mgr. D. Fodorovej 4. ročník Dobšinského Rozprávkovú noc. Bol to večer plný záhad, tajomstiev a prekvapení. Deti sa mali na čo tešiť- večera, písanie tajných listov na strom želaní, skladanie puzzle- ilustrácie Dobšinského rozprávok. Nočná hra bola vyvrcholením nášho putovania za rozprávkou a prípadné postrašenie bolo bonusom. Oujééééé, poklad sa našiel, Jupíííí. Veľká morálna podpora počas nočnej hry patrí- Mgr. K. Csúrovej a Mgr. K. Kresnyeovej. A čo nasledovalo?? Spánok. Po vynikajúcom spánku, nechýbala ranná rozcvička. Našu úžasnú akciu sme zavŕšili skvelými raňajkami. Touto cestou sa chceme poďakovať mamičke Mgr. Petronele Vargovej, ktorá pre deti pripravila chutné fajnoty.

  • Deň narcisov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň narcisov.

    Cieľom Dňa narcisov je vniesť problematiku boja proti rakovine ako aj pravdu o súčasnom postavení chorých na Slovensku bližšie k ľudom - do ulíc, aby sa z choroby nestal strašiak, ale fakt, ktorý ľudí spája. Deň narcisov sa už tradične koná v apríli každého roka. Jeho symbolom je žltý narcis -kvietok jari a nádeje, ktorý si ľudia pripínajú v tento deň na svoj odev, aby aj týmto spôsobom vyjadrili solidaritu s osobami postihnutými rakovinou.

  • Hodina s predškolákmi

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina s predškolákmi .

    Dňa 19.04.2023 sa uskutočnila otvorená hodina v 1. ročníku. Pani učiteľka privítala predškolákov a ich pani učiteľky. Prišiel sa na nás pozrieť aj pán riaditeľ. Predškoláci sa u nás cítili veľmi dobre. hravými aktivitami sme ich zapojili do vyučovacieho procesu. V škole sa im veľmi páčilo.

  • Zem máme len jednu

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zem máme len jednu.

    20.apríla sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka v rámci vyučovacej hodiny dejepisu zúčastnili celoslovenskej filmovej projekcie pod názvom Po nás potopa, ktorá bola venovaná problematike klimatickej zmeny a jej dopadov na Slovensko. Podujatie organizovala nezisková organizácia Človek v ohrození, ktorá je založená na myšlienkach humanizmu, slobody, rovnosti a solidarity a konalo sa pri príležitosti Dňa Zeme. Žiaci pútavý dokument sledovali s veľkým záujmom a aspoň na chvíľu sa zamysleli nad dôsledkami činnosti človeka na našu planétu.

  • DEŇ NARCISOV

  • Dobšinského noc rozprávok

    INFORMÁCIE PRE RODIČOV 

    Potrebné veci

    • na spanie: karimatka, spacák, vankúšik, prípadne deka, pyžamko -( podľa skúseností niektorých zbehlých mohol nahradiť domáci úbor, ktorý je zvyčajne teplejší), obľúbený plyšáčik
    • hygienické potreby: uteráčik, zubná pasta a zubná kefka, hrebeň
    • iné: pohodlné oblečenie na večer, prezuvky, kartička poistenca (stačí kópia), jedlo na večeru a raňajky, baterka, lieky (v prípade, že ich dieťa užíva)
    • (v prípade potreby doplňte ďalšie veci)

    Miesto konania akcie: ZŠ s MŠ P. E. Dobšinského Teplý Vrch

    Podujatie začína v piatok 21. 04. 2023 od 18:15 hod                                

    Podujatie končí v sobotu  22. 04. 2023 do 10:00 hod.

     

    Deti vyzdvihnúť nasledujúci deň 22. 04. 2023 (v sobotu) do 10:00.

     

    Upozornenie pre rodičov: V prípade akéhokoľvek  porušenia školského poriadku a správania detí počas celého pobytu  v skole ,budete informovaní a budete si musieť prísť pre vaše dieťa!

  • Deň vody

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody .

  • Pripime si s planétou

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Pripime si s planétou .

    V mesiaci marec pri príležitosti Svetového dňa vody a Svetového dňa recyklácie prebehla výzva zameraná na problematiku nápojových obalov. Výzva mesiaca "Ukáž svoju fľašu" sa deťom páčila a dozvedeli sa mnoho zaujímavých vecí o recyklácii fliaš.

  • Hodina Zeme

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina Zeme.

    Dňa 24.03.2023 sme sa zapojili do Hodiny Zeme a venovali sme 60 minút skrášleniu okolia našej školy. Vyčistili sme rozprávkový park. Vyzbierali smeti a pozametali školský dvor. Žiaci mali radosť z dobre vykonanej práce.

  • OZNAM

    Riaditeľ Základnej školy Pavla Emanuela Dobšinského Teplý Vrch podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov ,poskytuje z organizačných dôvodov žiakom 1. – 8. ročníka ZŠ riaditeľské voľno dňa 22.03.2023 z dôvodu – Testovania žiakov 9. ročníka – T9/2023. Poskytnutie riaditeľského voľna sa nevzťahuje na deti materskej školy.

    Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín od 23.03.2023 (štvrtok).

  • Vynášanie Moreny

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vynášanie Moreny.

    Dňa 23. marca 2023 sme vítali jar tradičným ľudovým zvykom - Vynášaním Moreny. Zúčastnili sa ho všetci prítomní žiaci materskej školy a 1.stupňa základnej školy, spolu s pani učiteľkami a asistentkami. Pod vedením vychovávateľky Mgr. Fodorovej sme si pripomenuli jarné tradície. Svoje znalosti a pozornosť si deti otestovali v kratučkom kvíze. Ich snaha bola odmenená sladkosťami. Morenu sme na školskom dvore privítali tradičnými ľudovými  pesničkami, s ktorými sme ju aj vyprevadili dedinou až k nášmu potoku. Tam sme ju zapálili a hodili do vody. Takto sme sa rozlúčili so zimou a s očakávaním príchodu jari sme Morene zatlieskali a zaspievali na rozlúčku.

  • 20. 3. 2023

    Aktualizovali sme modul ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ  -

    Zmena dotácie na stravu od 1.5.2023  + návratka pre zákonných zástupcov žiakov, ktorí majú záujem o dotáciu na stravu 

  • Testovanie 9 –2023

    Testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl pod názvom Testovanie 9 –2023 sa v školskom roku 2022/2023 uskutoční     22. marca 2023 (STREDA)

    z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra

    Všetky informácie najdetu tu: Testovanie-9_2023.pdf

  • Karneval 2023 v materskej škole

    17.2.2023 sme v našej materskej škole mali prekrásnu a veselú akciu „KARNEVAL“
    Už od rána prišli deti aj pani učiteľky do škôlky oblečené v maskách .
    Všetky aktivity sa niesli v duchu fašiangov – spievalo sa , tancovalo , súťažilo .
    Spoločne sme si to užívali .
    Na záver deti dostali „DIPLOM“ a odmenu za peknú masku .  ​​​​​​​


  • Nová škola

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Nová škola .

    Chceme aby sa naši žiaci cítili v škole čo najlepšie a preto robíme všetko čo je v našich silách. Do našej školy sme zakúpili polepy do spoločných priestorov. Žiaci si môžu zopavať anglické čísla a farby, tiež sa pozrú na mapu sveta alebo si zopakujú ročné obdobia, stupne, slovné druhy ale aj násobilku a vybrané slová. Učenie je dôležité a však rovnako dôležitý je aj oddych. Pre žiakov sú pripravené hry ako Človeče, nehnevaj sa, škôlka a hadík. Dúfame, že žiakom sa náš nápad páči a pomôže im to spríjemniť pobyt v škole.

  • Karneval 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval 2023.

    V období Fašiangov sa na našej škole uskutočnil Karneval. Mnoho žiakov prišlo v krásnych maskách, na ktorých si dali záležať. Do tanca nám hrala rytmická hudba, na ktorú sa zabávali všetky masky. Na záver ohodnotila porota, ktorá pozostávala z rodičov a učiteľov, vybrané masky.

  • Knižnica znovu otvorená

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Knižnica znovu otvorená .

    Školská knižnica plná zvedavých čitateľov Od začiatku školského roka sa po dlhšej pandemickej pauze obnovila činnosť školskej knižnice. Knižný fond sme doplnili o viaceré zaujímavé tituly, ktoré si okamžite našli svojich čitateľov. Veľkej obľube sa tešia novinky, napr. ilustrovaná kniha Nebezpečné živočíchy ,Slovenský detský rok či titul od známej slovenskej etnologičky Kataríny Nádaskej – Čím žila slovenská rodina, zameraná na rodinné tradície a slávnosti v našej ľudovej kultúre. Nezabúdame ani na mladších detských čitateľov, ktorí najčastejšie siahajú po rozličných riekankách, povestiach či rozprávkach. Tradičné rozprávky sme rozšírili v súčinnosti s Dopravnou výchovou o Rozprávky o dopravných značkách. Školská knižnica tiež poskytuje žiakom priestor pre rozličné aktivity aj v rámci krúžku Povedala knižka knižke – Motivačné čítanie, Rok vo zvykoch nášho ľudu,Strašidelné prvky v rozprávkach P.E.Dobšinského, Rozprávky uja Klobásu, Ilustrácia mojej najobľúbenejšej knižky a pod. S pozitívnym ohlasom sa stretla aktivita zameraná na oboznámenie sa s poéziou pre deti od autorky Ľ. Podjavorinskej. Záujem detského čitateľa sme, nepochybne, podporili aj milou zvukovou nahrávkou Žabiatko. Priestory knižnice tiež pravidelne využívajú učitelia prvého i druhého stupňa počas hodín literatúry, dejepisu či vlastivedy. Najbližšie školské aktivity budú v mesiaci marec venované Dňu ľudovej rozprávky. Všetci ste srdečne vítaní!

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Pavla Emanuela Dobšinského Teplý Vrch
    980 23 Teplý Vrch 57
  • +421 x 0475696115
    Materská škola 047 56 96 244
    Jedáleň 047 56 96 207

Fotogaléria