Navigácia

  • Beseda so žiačkami vyšších ročníkov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so žiačkami vyšších ročníkov.

    V rámci prierezovej témy Výchova k manželstvu a rodičovstvu sa žiačky 7. – 9. ročníka zúčastnili besedy, ktorá bola venovaná prevencii ochorení, reprodukčnej sústave, hygiene a pod. Prednášku viedol Mgr. M. Rydzoň zo Všeobecnej nemocnice v Rimavskej Sobote. Žiačky boli počas besedy aktívne a spytovali sa na všetko, čo ich zaujímalo. Za uskutočnené podujatie ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

  • Nezabúdame na zvyky našich predkov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Nezabúdame na zvyky našich predkov .

    Aj v tomto školskom roku sme si adventnými stretnutiami pripomenuli tradície našich predkov. Prvé adventné stretnutie sa konalo 29.novembra – na Ondreja. Zahájili sme tak adventné zvykoslovie a tzv. Stridžie dni. Prvú adventnú sviečku - Mier, v duchu tradície, zapálila za najmladších žiakov pani učiteľka Cipárová. Druhú adventnú sviecu – Viera, nám za najstarších žiakov zapálila pani učiteľka Švantnerová a navštívili nás aj Lucky. Tretie adventné stretnutie bolo venované vianočným zvykom a tradičným jedlám. Lásku – tretiu sviečku, zapálila za „matku“ našej veľkej školskej rodiny, pani zástupkyňa Janka Hronecová. Poslednú adventnú sviecu – Nádej, rozhorí „otec“ rodiny – pán riaditeľ 😊 Všetkým želáme pokojné prežitie vianočných sviatkov!

  • Mikuláš 2023/2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš 2023/2024.

    Aj tento rok k nám zavítal sv. Mikuláš s anjelom a s čertom. Žiaci si pripravili krásne vystúpenia a vložili do nich všetky sily. Mikuláš obdaroval žiakov sladkými balíčkami a čert zas postrašil neposlušné deti. Dúfame, že si žiaci tento deň užili.

  • Besiedka so starými rodičmi

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Besiedka so starými rodičmi .

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok 2023/2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok 2023/2024.

    Bolo nám potešením byť oficiálnym partnerom 6.ročníka celoslovenskej výzvy uvedených v zozname škôl a školských zariadení Koľko Lásky o.z. Do tejto výzvy sa zapojila okrem nás aj naša MŠ Teplý Vrch. Aj vďaka nim sa nám podarilo vytvoriť 37 krabičiek plných lásky. Veľká vďaka patrí našim šikovným žiakom, pani učiteľkám a v neposlednom rade vám milí rodičia. Žiaden človek sa neochudobňuje, keď je dobrý k druhým. Presne naopak: láska, ktorú darujeme ostatným, sa nám niekoľkonásobne vráti.

  • Bubnovačka 2023/2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Bubnovačka 2023/2024.

    Bubnovačka - Hlasným bubnovaním na bubnoch a laviciach, dupanim nôh,… sme podporili podujatie “Aby bolo deti lepšie počuť”, upozorňuje na dôležitosť ochrany detí pred násilím a potrebu včasnej prevencie v spoločnosti. Nech sa žiadne dieťa ani na našej škole nebojí zdôveriť sa a cíti podporu, že na zlé veci nie je samo …

  • Dôležité

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

  • Záložka do knihy opäť spájala

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy opäť spájala.

    Podporiť čitateľskú gramotnosť našich žiakov sme sa aj tento školský rok snažili zapojením už do 14. ročníka česko-slovenského projektu „Záložka do knihy spája školy“. Témou bol Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov.    

    Do výroby záložiek sa zapojili nielen žiaci 1. - 9. ročníka, ale aj naši malí škôlkari. Všetci sa snažili vyrobiť originálne záložky, ktoré by potešili žiakov z našej partnerskej školy, ktorou tento rok bola Základná škola Martinská v Žiline. Tvorili ich na hodinách výtvarnej výchovy, ale i na hodinách slovenského jazyka a literatúry. Mladší žiaci kreslili svoje obľúbené rozprávkové postavičky, tí starší poslali zase verše svojich obľúbených básní. Dominoval však motív rozprávok P.E.Dobšinského – Tri holúbky, Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas a pod.

    Výmena prebehla hladko a radosť zo vzájomne odovzdaných záložiek bola veľká.

    Všetkým, ktorí sa do projektu aktívne zapojili, patrí naše veľké poďakovanie.

    ĎAKUJEME! :-) 

  • Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas.

    26.októbra 2023 sa v Drienčanoch uskutočnil už XX. ročník regionálnej súťaže Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas, ktorá je zameraná na prednes slovenskej rozprávky. Úvod podujatia patril pôsobivému literárnemu pásmu, ktoré bolo venované životu a dielu Mateja Hrebendu – Hačavského. Naša škola mala zastúpenie v dvoch kategóriách, pričom Dominika Kováčová reprezentovala druhú kategóriu a Laura Švantnerová tretiu. Obe žiačky prednášali rozprávku od P.E. Dobšinského. I napriek tomu, že sa im v tomto ročníku umiestniť nepodarilo, v silnej konkurencii sa zďaleka nestratili. Za reprezentáciu školy im veľmi pekne ďakujeme a do ďalších súťaží prajeme veľa úspechov!

  • Bez stresu a s jedlom

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Bez stresu a s jedlom.

    V dnešnej stresujúcej dobe sme sa rozhodli bojovať proti stresu oblečením. V týždni 23.10. - 27.10. sme sa obliekali podľa zadania. Prišli sme v športovom, elegantnom, smiešnom, ako rozprávková alebo filmová postava a v pyžame. Žiaci ale aj učitelia si v tento týždeň oddýchli a na stres ani nepomysleli. Zároveň museli žiaci nosiť do školy zdravú desiatu a samozrejme ju museli aj zjesť. V tento týždeň sme si pripomenuli aj deň chleba a vajec. Žiaci ochutnávali rôzne druhy chlebov, najviac im chutil klíčkový a špaldový chlieb, taktiež sme sa učili čítať znaky na vajíčkach a určiť podľa popisu pôvod vajíčka. Dúfam, že si žiaci vydýchli a niečo sa nové naučili.

  • Tekvičková paráda 2023/2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Tekvičková paráda 2023/2024.

    Zavítala k nám jeseň a my sme sa rozhodli vzdať poctu tomuto krásnemu ročnému obdobiu, zároveň sme si pripomenuli sviatok všetkých svätých a význam svetlonosov v našich dejinách. Spoločne sme si pripravili rôzne tvorivé aktivity, pri ktorých sme si oddýchli a zabavili sa. Vyrábali sme tekvičky, metly a strašidielka z papiera, maľovali a vyrezávali sme tekvice. Žiaci sa naučili nové výtvarné techniky a nechali voľný priebeh kreativite. Na záver boli žiaci, ktorí priniesli tekvičku ocenení diplomom a sladkou odmenou. Veríme, že si tento deň užili.

  • Pasovanie prvákov 2023/2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie prvákov 2023/2024.

    Vitajte prváci! Dňa 26.10.2023 sa konalo na našej škole pasovanie prvákov. Žiaci si nacvičili krásne vystúpenie pre svojich rodičov, pod vedením vychovávateliek Mgr. Fodorovej a Bc. Babicovej . Prváci boli za svoj výkon obdarovaní a pasovaní za prvákov ZŠ s MŠ P. E. Dobšinského Teplý Vrch.

  • Hovorme o jedle

    Od pondelka 23. 10. 2023 do 27. 10. 2023 budú žiaci chodiť oblečení podľa zadania. Okrem oblečenia budú musieť žiaci zakomponovať do kostýmu zdravé jedlo. (ako potlač na odeve, v ruke ako desiatu, ako pozostatok jedla - špinavý odev a pod.)

    Pondelok: športový

    Utorok: smiešne

    Streda: ako rozprávková/filmová postava

    Štvrtok: elegantne

    Piatok: pyžamo

     

    V priebehu týždňa sa môžu žiaci zapojiť aj do jesennej výzdoby školy prinesením rozličných odrôd jabĺk či tekvičiek. Vyhodnotenie sa uskutoční v piatok 27. 10. 2023 počas Tekvičkovej parády. 

  • Riaditeľské voľno

    Dňa 20. 10. 2023 (piatok) bude riaditeľské voľno z organizačných dôvodov. Vyučovanie podľa rozvrhu pokračuje 23. 10. 2023 (pondelok). 

  • Beh zdravia

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh zdravia .

    Zdravie je pre každého to najdôležitejšie a preto sme sa rozhodli upevniť naše zdravie behom a zároveň tak poslať energiu tým, ktorí práve bojujú s chorobou. Žiaci si tento deň užili a bežali ako o život, až do posledných síl. Veríme, že aj takto sme žiakom ukázali, že pohyb je pre zdravie dôležitý.

  • Deň chôdze 2023/2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň chôdze 2023/2024.

    Prvý stupeň zahájil nový školský rok pripomenutím si Dňa chôdze, počas ktorého sa prešli do neďalekej obce Padarovce, kde sa spoločne zahrali a užili si krásny jesenný deň.

  • Ochrana života a zdravia 2023/2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Ochrana života a zdravia 2023/2024.

    Nový školský rok sme privítali cvičením Ochrana života a zdravia. Žiaci sa opäť učili ako podať pomocnú ruku a ako predísť úrazu. Vo štvrtok 28.09. 2023 prebehla teoretická príprava. Žiaci sa v triedach zúčastnili prednášok z prvej pomoci, z pohybu a pobytu v prírode, riešenia mimoriadnych situácií, dopravnej výchovy a slušného a bezpečného správanie. Žiaci získali nové zaujímavé informácie a taktiež si aj čo to zopakovali. V piatok 29.09.2023 prebehla praktická časť OŽZ a žiaci si vyskúšali svoje teoretické znalosti v praxi. Pre mnohých to bolo jednoduché no našli sa aj takí pre ktorých to bolo náročné. Dúfame, že získané vedomosti a zručnosti im budú prínosnými do života.

  • Voľby do Rady školy

    Ustanovenie  Rady  školy

                Riaditeľ školy  v zmysle § 24 ods. 16, § 25 ods.1 zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe  v školstve a školskej samospráve v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 1 ods. 3 vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení v znení neskorších predpisov vypisuje voľby do Rady školy z radov pedagogických,  nepedagogických zamestnancov a rodičov žiakov školy.

     

    Termín voľby -  pedagogickí zamestnanci -  26.09. 2023 /14.00 – 14.30 hod. – zborovňa  ŽS, MŠ/     

    -    jeden zástupca pedagogických zamestnancov ZŠ, zvolený vo voľbách zamestnancami ZŠ,

    -    jeden zástupca pedagogických zamestnancov MŠ, zvolený vo voľbách zamestnancami MŠ,

    -    na kandidátke, ktorá obsahuje mená pedagogických  zamestnancov, každý  označí jedného zástupcu do rady školy

    -    o 14.30 hod. -  zverejnenie kandidátov do RaŠ volebnou komisiou /ZŠ ,MŠ/

        

     

    Termín  voľby  -  nepedagogickí  zamestnanci -  26.09. 2023 /14.00 – 14.30 hod. –IKT  učebňa  ŽS/    

     -   jeden zástupca nepedagogických zamestnancov školy, zvolený vo voľbách ostatnými zamestnancami školy,

    -    na kandidátke, ktorá obsahuje mená nepedagogických zamestnancov, každý označí jedného zástupcu do rady školy

    -     o 14.30 hod. – zverejnenie kandidáta do RaŠ volebnou komisiou

     

    Termín voľby  -  rodičia žiakov školy  25.09. 2023  /13.00 - 14.00 hod. – priestory ZŠ, MŠ/

    • traja zástupcovia rodičov žiakov základnej školy, ktorí nie sú zamestnancami školy alebo  školského zariadenia, zvolení vo voľbách rodičmi žiakov základnej školy,
    • jeden zástupca rodičov žiakov materskej školy, ktorý nie je zamestnancom školy alebo   školského zariadenia, zvolený vo voľbách rodičmi žiakov materskej školy
    • voľby sa uskutočnia počas rodičovského združenia                         
    • voľby z radov rodičov budú v réžii RZ a rodičmi stanovenej volebnej komisie
    •  

    Kandidáta do rady školy za pedagogických zamestnancov školy, ostatných zamestnancov školy a rodičov žiakov školy môže po jeho písomnom súhlase navrhnúť ktorýkoľvek z oprávnených voličov riaditeľovi školy do termínu konania volieb.                             

    Vyhlásenie o voľbách do rady školy dňa  20.09. 2023

     

  • Začiatok školského roka 2023/2024

    Nový školský rok 2023/2024 sa začal 01.09.2023 a vyučovanie za začalo 04.09.2023.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Pavla Emanuela Dobšinského Teplý Vrch
    980 23 Teplý Vrch 57
  • +421 x 0475696115
    Materská škola 047 56 96 244
    Jedáleň 047 56 96 207

Fotogaléria