Navigácia

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Deň narcisov 2024

    Deň narcisov 2024

    Milí rodičia a priatelia našej školy,
     

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

    Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

    Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

    Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

    Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

    Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

    Košice – OC Aupark,

    Martin – OC Galéria

    Banská Bystrica – OC Európa

     

    Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

  • V mesiaci apríl sa na našej škole uskutoční zápis do 1. ročníka.

  • Vesmírna škola

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmírna škola .

    Dňa 27.03.2024 k nám zavítal astrológ z Popradu a predstavil našim žiakom vesmír. Videli sme slnečnú sústavu, západ slnka, vesmír, planéty a kométy. Bol to krásny zážitok pre všetkých. Naučili sme sa veľa nového záujímavou formou.

  • Morena

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Morena .

    Aj tento rok sme sa rozlúčili so zimou a zapálili sme Morenu za zvukov našich piesni.

  • Noc plná rozprávok

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc plná rozprávok .

    V termíne od 22.03.2024 do 23.03.2024 sa v priestoroch našej školy konala akcia pod názvom Noc plná rozprávok. Zúčastnili sa jej žiaci prvého ročníka - Obláčikova trieda. Deti si hravou formou pripomenuli, kto to bol P. E. Dobšinský a čo všetko počas svojho života vytvorili. Pri tejto príležitosti sme si vytvorili aj Strom snov. Žiaci si mohli vyskúšať, aký ťažký mala život Popoluška, keď preberala hrášok, fazuľku, ryžu. Náš rozprávkový večer sme samozrejme ukončili rozprávkami. "Ak chcete, aby boli vaše deti inteligentné, čítajte im rozprávky. Ak chcete, aby boli vaše deti viac inteligentné, čítajte im viac rozprávok."

  • Deň ľudovej rozprávky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň ľudovej rozprávky.

    Žiaci 2. stupňa sa zapojili do aktivít na Deň ľudovej rozprávky, ktorá prebieha na škole od 18.03.2024 do 27.03.2024. Žiaci 5., 6., 7. a 8. ročníka navštívili Pamätnú izbu Dobšinského, následne sa zúčastnili triedneho kvízu, kde skupiny umiestnené na 1. mieste boli odmenené malými pozornosťami. Aktivity boli zamerané v ďalších ročníkoch na skladanie puzzle s názvami rozprávok, na omaľovánky s magickými číslami, na vyhľadávanie rozprávok s magickými číslami, na skladanie názvov rozprávok, na pomenúvanie postáv z rozprávok, úryvkov z rozprávok a následnou ilustráciou textov. Po skončení aktivít boli práce žiakov vystavené na centrálnej chodbe školy.

  • Mesiac knihy plný aktivít

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mesiac knihy plný aktivít.

    Marcové čitateľské aktivity pokračovali Dňom ľudovej rozprávky, ktorý si pripomíname 16. marca, práve v deň narodenia P. E. Dobšinského. Formou tematických pracovných listov si žiaci prvého stupňa overili svoje čitateľské zručnosti. Vo vestibule školy bol umiestnený rozprávkový paraván s úryvkami Dobšinského rozprávok. Do aktivít školskej knižnice sa zapojili všetci učitelia spolu s pani asistentkami. Žiakom odporučili najobľúbenejšie knihy zo svojich detských čias, čím vznikla originálna kniha, motivujúca deti k čítaniu. Aj vy ste zvedaví, čo čítali vaši učitelia? Nahliadnite s nami do sveta rozprávok...

  • Zvedaví škôlkari v školskej knižnici

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zvedaví škôlkari v školskej knižnici.

    V Týždni slovenských knižníc zavítali do tej našej, školskej, malí čitatelia z materskej školy. Teta knihovníčka, pani učiteľka Ulická, im porozprávala zopár zaujímavých informácií o knižnici, knihách i časopisoch. Prečítala im tiež krátku básničku a pripravila hravé pracovné listy. Deťom sa v knižnici veľmi páčilo a spolu s pani učiteľkami si vypožičali rozprávkové knižky, ktoré im budú v mesiaci Marec – mesiac knihy, spríjemňovať nadchádzajúce jarné chvíle. Ďakujeme za milú návštevu a tešíme sa na ďalšie stretnutia!

  • Šaliansky Maťko J.C.Hronského 2024

    V recitačnej súťaži Šaliansky Maťko nás reprezentovala naša usilovná žiačka Dominika Kováčová a umiestnila sa na úžasnom prvom mieste za čo jej srdečne gratulujeme. 

  • OZNAM PRE RODIČOV:TESTOVANIE 9-2024

  • Lyžiarsky zájazd 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky zájazd 2024.

    Tak a sme tu.....náš prvý lyžiarsky zájazd.....

  • Karneval 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval 2024.

    Opäť sme pre našich žiakov pripravili karnevalovú zábavu a žiaci si priniesli krásne masky. Všetci sme si zábavu užili a niektorí získali krásne ocenenia.

  • Kultúrne vyžitie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Kultúrne vyžitie .

    Žiaci tretieho a štvrtého ročníka dňa 29.1.2024 navštívili kino a Knižnicu Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote. Tento deň bol plný zábavy a samozrejme získali nové informácie a vedomosti.

  • Krížom krážom

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Krížom krážom .

    Dňa 25.01.2024 sa žiaci prvého a druhého ročníka v rámci regionálnej výchovy zúčastnili výletu do blízkeho okolia. Navštívili sme okolité obce za krásneho slnečného počasia.

  • Škola fandí hokeju

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola fandí hokeju.

    Dňa 18.1 sa žiaci 9.rocnika zúčastnili hokejového zápasu v RS v rámci akcie Škola fandí hokeju

  • Netradične tradičná hodina dejepisu

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Netradične tradičná hodina dejepisu .

    23.januára sa žiaci ôsmeho ročníka učili v priestoroch Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote. PhDr. Elena Lindisová im v pútavom odbornom výklade priblížila obdobie Slovenského národného obrodenia, o ktorom sa aktuálne učia na hodinách dejepisu. Okrem toho sa oboznámili aj so stálou expozíciou, či originálnou putovnou výstavou, venovanou dámskej móde v začiatkoch 20. storočia. Žiakom sa v múzeu mimoriadne páčilo a potešením bolo tiež počuť ich správne odpovede na niektoré otázky. Veríme, že to nebola posledná vyučovacia hodina, ktorej sme sa zúčastnili mimo priestorov našej školy.

  • Zvieratká v zime

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zvieratká v zime .

    "Prišla zima. Biela a mrazivá. Na svahu pod horou sa objavili stopy srnčej zveri. To sa srnky vybrali na pastvu. Pod námrazou bielej nádielky snehu sa nemohli dostať k zelenej tráve. Kde-tu odhryzli aspoň z konárov kríkov alebo stromov. Prežúvali a tvárili sa, akoby boli na svadobnej hostine." Toto bola iba krátka ukážka z príbehu o zvieratkách. O ich každodenných starostiach a radostiach počas zimného obdobia. O živote zvieratiek u nás v lete počas zimného obdobia, nám prišiel porozprávať do prvého ročníka pán Karol Jakab -zamestnanec LESOV SR. Porozprával nám, čo robia zvieratká v zime, čo jedia, ako sa chránia pred zimou a ako im môžeme pomôcť práve my, ľudia. Na toto všetko sa pýtali naši prváčikovia pána lesníka. Ten mal pre nich pripravené množstvo obrázkového materiálu, vizuálnych pomôcok, ktoré im mali pomôcť lepšie sa zorientovať v danej téme. Detičkám sa návšteva veľmi páčila a už teraz sa tešia na ďalšiu jeho návštevu. Ďakujeme. "Kto má rád zvieratá, má rád aj ľudí."

  • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok

  • List Ježiškovi

    Nezastaviteľne sa nám blíži najkrajší sviatok roka - Vianoce. Rodina sa spolu stretne pri štedrovečernej večeri a obdarí sa krásnymi darmi. Tak ako po iné roky aj tento rok naši žiaci písali List Ježiškovi. Žiaci boli kreatívni a usilovní. Listy sú krásne, farebné a plné krásnych želaní. Najčastejšie si deti želali sneh na Vianoce. Dúfame, že sa im toto želanie vyplní. Spoločne sme vytvorili List pre Ježiška dlhý až 182,4m. Na náš list sme nesmierne hrdí. Snáď sme aj Ježiškovi pomohli!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Pavla Emanuela Dobšinského Teplý Vrch
    980 23 Teplý Vrch 57
  • +421 x 0475696115
    Materská škola 047 56 96 244
    Jedáleň 047 56 96 207

Fotogaléria